PHP 5 zal op termijn stoppen

Hoewel het je misschien weinig zegt, is je website gebouwd met PHP als basistaal. De specifieke versie van PHP die op jullie site wordt gebruikt, is PHP versie 5.

We zijn nog dagelijks bezig met PHP techniek, zoals ook het merendeel van de website ontwikkelaars wereldwijd doet. Op dit moment zijn we echter wel bij versie 8.3, welke sneller en veiliger is en bovendien ondersteuning en verbeteringen ontvangt.

Versie 5, afkomstig uit 2004, genoot actieve ondersteuning tot december 2018. Helaas is jullie huidige site niet bijgewerkt naar deze nieuwere versie omdat de onderliggende techniek dit niet toestaat.

Het is echter wel mogelijk om de site om te bouwen naar deze nieuwe PHP-versie. In de praktijk betekent dit meestal dat we overstappen naar een WordPress-oplossing met Elementor, omdat deze eenvoudiger te gebruiken, sneller en bovenal veiliger is.

Besef dus dat het einde in zicht is. Impression blijft nog wel een tijdje PHP 5 hosten. Overigens zijn we een van de weinige partijen die dit nog doen. We voelen dat we dit moeten doen om de investering van klanten te maximaliseren.

Wil je overstappen?
Dit is uiteraard te allen tijde mogelijk. We kunnen een passende offerte opstellen voor een migratie, zodat je probleemloos de overstap kunt maken. We staan natuurlijk open voor meer informatie.

[print-me]