GC Broekpolder infofolder

In Gezondheidscentrum Broekpolder werken verschillende zorgaanbieders samen onder één dak! Wat ons verbindt in ons werk is, dat wij proberen het leven van onze cliënten/patiënten op verschillende vlakken te verbeteren. Wij richten ons hierbij zowel op lichamelijke, persoonlijke, als sociale aspecten van het leven en hebben veel aandacht voor bewegen, leefstijl en preventie.

Voor Gezond Jong, een samenwerkingsverband voor de jeugd, werd er aan ons gevraagd een nieuwe A4 folder met een voorzijde en achterzijde te maken. De folder moest een frisse, leuke en toegankelijke uitstraling hebben. Doelgroep veelal: Jonge gezinnen/ouders/ basisscholen/ collega verwijzers ( huisartsen). De informatie moest daarom op een creatieve en prettige leesbare manier getoond worden. 

Het concept:
Er is gekozen voor een gevouwen folder van A4 formaat, met name door de hoeveelheid informatie zodat het prettig leesbaar is. Daarnaast moet de voorzijde ook namelijk eerst de aandacht trekken, waarna lezers nieuwsgierig worden en meer willen lezen. Hier is gekozen voor een duidelijke en aandachttrekkende titel. De verschillende disciplines zijn weergegeven met vliegertjes die uit de kern ontpoppen. De vlieger is namelijk een onderdeel van de huisstijl en is op een creatieve manier toegevoegd in abstracte vorm. De kern vertegenwoordigd het logo qua kleuren en style en het heeft de vorm van een bloem. Waarom een bloem? Jongeren komen tot bloei met het samenwerkingsverband ‘Gezond Jong’. De folder is een mooi resultaat geworden waarbij de doelgroep op een prettige manier geïnformeerd wordt!

Huisstijl

een origineel ontwerp voor een informatiefolder