Je logo, je identiteit…

Wat ben je zonder een goed logo?

Een huisstijl, elke ondernemer heeft z’n hoofd er wel over gebroken. Hoe wil je jezelf en je bedrijf op de markt zetten? Wat wil je uitstralen? Welke richting stuur je jouw klanten op en hoe communiceer je al je kwaliteiten en producten in één kleine afbeelding?

Het bouwen van een merk is geen kinderspel, het is een grote, ingewikkelde puzzel die uiteindelijk gaat leiden tot jouw krachtige beeldmerk. De designers bij Impression hebben er hun specialiteit van gemaakt om jouw merk optimaal te visualiseren, wij zetten jou bedrijfsplan om tot een succesvol en visueel aantrekkelijk geheel. Vergeet niet dat je onderneming staat of valt met een krachtige uitstraling, professionaliteit wordt aanvaard wanneer alles er tot in de puntjes verzorgd uitziet. Wanneer jouw huisstijl helemaal afgerond en compleet is, je totaal tevreden bent en het plaatje helemaal klopt is dit jasje van jouw bedrijf heilig. Deze stijl doorvoeren tot in alle hoeken en gaatjes zal jouw bedrijf zeker de boost geven die je graag wilt zien.

Offline en online

Een huisstijl bestaat uiteraard uit jouw logo, jouw bedrijfsnaam en eventueel ondertitel/bedrijfsslogan. Maar in jouw huisstijl leggen we ook de keuze in kleuren vast, lettertypes die er gebruikt worden en op welke manier (grootte, cursief enz.) en icoongebruik. Op deze manier stellen onze designers een overzichtelijk brandboek voor je samen en bestaat er geen twijfel meer over hoe jouw bedrijf communiceert met de buitenwereld.

In deze eeuw is het bijna abnormaal om geen online afdeling van je bedrijf te hebben. Schrik niet: je hoeft niet meteen een gigantische webshop te hebben, maar een online visitekaartje is wel zeker van belang. Impression zorgt ervoor dat je bedrijf goed vindbaar is (je website, maar ook je offline locatie zoals kantoor of winkel) op Google, dat jouw klanten je gemakkelijk kunnen bereiken en meer informatie over jouw bedrijf kunnen verkrijgen.

Laten we dit bouwproces van je merk gaan afronden. Jij heb een goed idee voor je onderneming, alle zakelijke processen zijn afgerond, je huisstijl staat als een huis, het logo klopt, de gekozen kleurpaletten spreken je aan en de sfeer van je brandboek past goed bij jouw doelgroep. Vanaf hier slaan we twee paden in:

  • offline branding
  • online branding

Offline

Jouw heilige jasje trekken we dus aan bij al het drukwerk wat jouw onderneming nodig heeft, vanzelfsprekend zijn dat visitekaartjes, briefpapier, enveloppen. Maar wij kunnen ook jouw huisstijl doorvoeren op advertentiemateriaal (flyers, brochures, cadeaubonnen, enz), groot drukwerk (roll-up banners, vlaggen, reclameborden, enz), kleding en ander textiel. Noem het maar op, alles is mogelijk!

Online

Maar online gaan wij ook heel ver, een supermoderne website, eventueel met shop, in jouw huisstijl. Wij ontwikkelen jouw website altijd geschikt voor elk toestel, in een hip en fris ontwerp wat geschikt is voor jouw doelgroep. Als kers op de taart, onze websites zijn altijd super simpel in gebruik, zo kun je ook op elk gewenst moment zelf teksten en foto’s aanpassen! Modern, gemakkelijk en visueel aantrekkelijk – daar staan wij voor!

Social

De online beleving van jouw merk is uiteraard niet compleet met enkel een website. Het gebruik van Social Media is zo gigantisch gegroeid, stap snel in voordat je deze sneltrein mist! Met een strakke huisstijl kan je goed opvallen op elk Social Media kanaal. Bedenk van te voren goed wat je wilt uitstralen, hou het luchtig en zorg dat je hetzelfde taalgebruik ten alle tijden gebruikt. Je klanten willen leuke, nieuwe dingen zien. Onze social media marketeer kan je hier alles over vertellen, handige tips geven en zelfs al jouw zorgen uit handen nemen.

Het bouwen van jouw merk is dus niet zo maar gebeurd, het begint allemaal met een duidelijke visie. Conclusie: Zodra je jouw huisstijl compleet heb, wijk niet af. Houd je merk sterk.

Impression helpt je graag met jouw brandbuilding!

[print-me]